Frisören

För att göra en kort historia lång:

Jag ville verkligen klippa topparna, men kassan tryter. Så när jag beklagade mig för mor tipsade hon om letsdeal.se där man får erbjudanden varje dag och att jag gick med i hopp om att få frisörerbjudande i Malmö. BAM BOM 3 dar så hade jag fått erbjudande för 199:- klipp, hårbottenmassage, hårinpackning (ord.530:-). BAMBOM så slog jag till, totalnöjd. Ringde dock först för att höra att de verkligen hade någon tid före jag flyttar från Lund för sommaren. Jorå, torsdag kl 11. Idag, torsdag, gick jag först förbi kvart i elva men det såg stängt ut, trots Öppettidersskylten 10-18 men tänkte att de väl öppnade 11 då. Jag gick en sväng och kom tillbaka vid 11.
LÅST. SLÄCKT. TOMT. Nähääppp. Knackade. Nothing. Jag väntade 10 minuter. Ringde 3 gånger till salongen men det var ingen som svarade, jag kunde ju se telefonen utifrån. Men en eloge till mig själv, från mig själv, över att jag faktiskt inte blev sur. Lite besvärad av tanken att inte få håret klippt men inte sur eller värst irriterad (till Emmas förvåning på sms!!). Jag tog det med harmoni och lämnade ett meddelande på telefonsvararen och gick mot det enda ställe jag känner till i Malmö, Värnhemstorget (pga ett himla skolprojekt i vintras..kan säga att det INTE är vidare trevligt att stå med stelfrusna fingrar i ett snöstormsväder vid värnhemstorget och skissa tills pennorna fryser till is och inte kan användas.)
Men OH så mycket trevligare det var nu i det fina vädret, grönt och skönt och mycket befolkat av glada uteliggare/alkoholister. Det såg ut att trivas. Jag undrar ibland hur de har det, hur de själva ser på sin situation.. men det tar vi en annan gång!
BACK TO THE STORY. Jag tänkte att det väl vore dumt att sticka direkt tillbaka till Lund, betala bussbiljett 2 vägar utan att få NÅT gjort i Malmö, så jag entrar Entré, shoppingcentret! Det gillade jag, men inte plånkis. Men jag vann över plånkis denna dag och HEJ jeans, HEJ Tshirt och HEJ linne. Välkomnar er hjärtligt till mitt liv.
RIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIING -  salongen ringer. Jag råkade klicka men ringer upp "heeeej förlåt!! jag kollade på fel dag, det var imorgon det inte var någon kund förrän 13!!!" Inga probs, jag hoppades bara att vi kunde lösa det hela samma dag och det var inga problem, bara att traska tillbaka. Kändes mycket längre att gå från Värnhemstorget till Konserthuset än tvärtom. Men poängen med storyn var att jag är glad över hur lugnt och sansat jag tog hela mitt problem, utan att stressa upp mig, bli arg och förbannad, utan gjorde nåt bra av det hela och köpte mig tillochmed en glass på köpet! Hon gjorde ju inte fel med vilje och at the end of the day var alla glada! (Utom plånkis då... himla jeans...)
Nu gäller det att städa och packa ihop mitt liv. 1 år är avklarat på arkitektlinjen, ibland ganska smärtsamt men i efterhand bleknar det dåliga och det bra:iga träder fram mer. Jag är fett nöjd, glad och stolt. Bara 4 kvar.......... Men först; Gbg/Kungälv i 2 veckor, Oslo 7 veckor, USA 2 veckor. LIFE IS GOOOOOOOOOD.
Måste också säga att jag idag lagade GOD mat. Det var längesen. Längesen jag lagade mat och att den blev GOD också var ett plus. Jag har nämligen noll inspiration, lust eller feeling för att laga mat. Knappt äta den heller. Choklad däremot....... Men persilje&laxsås med fullkornsmakaroner satt inte helt fel!
Kommer sakna världens bästa ateljé. Allvarligt, tvekar över om någon ateljé haft roligare än vi?
xoxo

kommentar!

Jag fick en kommentar från ANONYM för ett tag sedan, men jag har inte kollat bloggen på ett tag, som frågade mig om jag hade en mailadress; givetvis! Kära anonym: [email protected] om du nu inte gett upp hoppet, jag blir totalt nyfiken på vem anonym är.

kjöleskaaaap

http://www.vitvarumaklarna.se/vardagsdikten/?pid=381
KYLSKÅPSPOESI PÅ HÖGSTA VÄRLDSNIVÅN! Jag är så fett nöjd.

RSS 2.0