I keep dancing on my own



I'm in the corner watching you kiss her
Im right over here, why can't you see me?
I'm givin' it my all, but I'm not the girl you're takin' home
I keep dancin' on my own

Gillar verkligen låten. Gillar texten. Gillargillargillar. Gillar den här helgen. Fredagen var Stinsen brinner och Macken - filmen med Emma, Jens & co. här hemma. Jag försökte att inte citera hela Stinsen brinner fastän jag ville, och inte riktigt kunde hålla mig. Jag kan nog förstå att man inte kan uppskatta den på samma sätt som jag kan, om det är första gången man ser den, när jag sett den så otroligt många gånger. Love it. Det är nog en perfekt film att se med Adelinepäronpling för vi kan den nog lika bra.. Fast vi kan å andra sidan gå runt och dra replikerna UTAN att se den.

Kvällen blev sen på ett sånt där gött sätt. Gårdagen blev också sen, fest på kårhuset och det vart skitnice. Tre förfester blev det nästan. Om man räknar att jag tog mig en egen drink hemma före Kajsas förfest. Och sedan när vi alla kom fram, alldeles för tidigt tycket jag och Emma, och upptäckte att det var noll pers i kö och gissade på noll pers inne så drog vill tillbaka hem till mig för ytterligare en drink - som resulterade i en låång tjötstund som det brukar bli.. Dumt nog kom vi på lite väl sent att vi borde ha gått in på Kårhuet, betalat och fått stämplar när vi ändå var där för när vi kom tillbaka var kön OÄNDLIG. Men bra köteknik löser det mesta, och man ska vara trevlig mot vakter och om man inte står på sig så kommer man ju ingenvart. Att köa handlar INTE om att stå och vänta på sin tur inte! Tack också till Fanny som kom ut och sa "vadå fullt? det är maaassa plats inne på dansgolvet" när vakterna SLUTADE släppa in precis när vi kommit längst fram i kön och hänvisade till att det var full. Det funkade skitbra! haha.

Jag och Emma sprang nog runt ganska mycket, flängde hit och dit, men det är så man ska göra tycker jag. Jag tröttnar direkt om jag står på samma ställe och dansar hela kvällen. Det ska hända saker hela tiden. Jag tror att vi dansade på ALLA ställen som INGEN ANNAN dansade på. Det hela är rätt smart, mycket mer plats att dansa på, inte lika svettigt, alla ser en och det är skitkul. Inne i gröten är man ju absolut en i mängden. Seabreeze var också en god drink kan jag tillägga. Long Island Ice Tea är aldrig att rekommendera. Vi kunde också konstatera att nollefriden är TOTALBRUTEN. Haha. Mycket roligt att se. (dock inte upplevt).

Vi cyklade glatt hemåt, sjungandes, vid tretiden och sedan satte jag mig hickande framför facebook och chattade med Mitch. Mycket bra kväll!

Idag har jag verkligen slöat. Jag vaknade vid elva-tolv någongång och läste ut min bok; SÅLD. Sedan har jag tyvärr inte kommit så mycket längre. Laddat upp miljoners bilder på FB. Åt kalla pannkakor till frukost mellan tre och fyra. Kom mig till Ica, lagade mat, tvättade, moppade golv. Hade ett äventyr med mig själv uppe på min byrå för att lösa det stora problemet: glödlampan dog i taklampan. Sjukt spännande! 

Nu är det snart dags för sängen igen; kommande veckor blir nog ganska hektiska, pluggwise. Teknikkurs; Bärverk och grejs. Tydligen ska man plugga fysik och ha tenta på det. Sånt kan jag ju ingenting om. huuu.

Puss&Knus

Lite foton av modellen


Back

Så. Nu har jag cyklat fram och tillbaka till skolan, tur som jag inte alltför sällan har gjorde att minnespinnen fortfarande satt kvar i datorn i datasalen. Vad som nu fanns på minnespinnen:





Detta är min baby. Mitt allra första hus. Min ateljé; 2veckorsprojektet gick ut på att vi åkte till Kivik Art Centre och gick runt där bland skog, ängar och kohagar och valde ut en tomt med hjälp av ett 40 meter långt snöre och 4 tältpinnar. Sedan skulle vi rita en ateljé, en bastu eller en mötespaviljong på 25% av tomten. Jag valde ateljé och där skulle finnas arbetsplats, sovplats och toalett/dusch. Jag tänkte på två saker när jag stod där på vår tomt; sluttningen och utsikten. Det finns två riktningar i mitt hus, det ena är själva huset som koncept som är en grotta/tunnel som skjuter ut ur marken, jag har tagit ut ett rum inne under landskapet ut i det fria. Samtidigt som det finns en riktning för oss som ser huset, att ledas in genom öppningen, genom tunneln och fram till ljuset i tunneln. När man står vid ytterdörren är det klart och tydligt att det börjar öppet, stort, ljust och sluter sig; går mot länge takhöjd och trängre, mörkare och nästan totalmörker genom ateljé, sovrum (utan vägg emellan utan bara ett trappsteg) och genom badrumsväggen där ett litet fönster, nästan som en glugg, tydligt lyser som ljuset i tunneln, målet, det man vill åt.

Utsikten. Det var tydligt att skogen på något sätt skapade en vägg kring huset och att endast mot nordöst fanns utsikten. Man vill dessutom åt norrljuset som är ett behagligt ljus att arbeta i och därför är fönstren och öppningarna naturligt placerade åt dessa håll. Mitt hus är byggt i betong och färgerna inomhus tänker jag mig neutrala, just eftersom jag vill att omgivningen ska vara det inspirerande, interiören ska inte dra till sig uppmärksamhet och störa fokuseringen. Dessutom tror jag inte att det finns så mycket färgglatt inuti en grotta, med undantag för vissa runor.

Formen på huset är avlångt, störe först och blir mindre, för att förhålla sig till mitt koncept. Svängen har att göra med att man på något sätt ska undra vad som händer i slutändan, man ska bli nyfiken och vilka gå ditåt när man ser in i huset. Även fönstren följer konceptet, börjar större och blir mindre. De följer marken och när man går inne kommer fönstren höjas från golvet ju längre in man går för att också ge känslan av att det blir mindre, trängre, leder en inåt.

I funktion tänkte jag smart. Ytan är väldigt liten och jag ville ha dels arbetsfunktionen och dels fritidsfunktion, men det behövs ju inte samtidigt. Därför står skrivbordet på hjul så att man kan flytta det från fokus i mitten med all utsikt till hörnet när man inte behöver det, hyllan har ett uppfällbart klaffbord som kan användas som matplats (eller extra arbetsyta) och soffan görs smidigt om till en rymlig säng under natten. (Där finns även en micro för lättare fika osv, men tanken är att de som byggt mötespaviljong ska stå för köksfunktionerna och att man äter de större målen där.)  

Jag är sjukt nöjd med kritiken från lärare och assistent: Over and Out

Tradera

Åh, jag kan på något sätt förstå känslan, adrenalinet och suget i naturen hos en gambler. Jag tror dock inte att jag skulle hamna i fällan särskilt lätt, jag är väl för snål. MEN. Jag har upptäckt Tradera och jag sitter som på nålar när det nu är 13 minuter kvar tills budgivningen stängs på de två olika tågbiljetter jag budar på (Lund-GBG). Jag har egentligen redan biljett imorgon eftermiddag men en schemaändring gör det möjligt för mig att få en extra dag hemma, vilket kan behövas om man ska gå igenom/slänga/packa allt man någonsin ägt och sparat på vinden sedan urminnes tider. Jodåserru. Mor och far börjar organisera inför en flytt till Öckerö där det inte ens finns en tillstymmelse till ett hus än, inte ens ett hus. Men är man överdrivet planerad av sig så är man. Jag har själv kommit på den ursmarta mutningen till mig själv och resten av familjen, GREASEmusikal på Operan. yesyesyes.

I vilket fall. Jag började bjuda på en tågbiljett inatt vid 1tiden, bjöd 5 kr men budgivningen stängde en halvtimme före jag vaknat och biljetten såldes för 6 kr. Tusan! Jag är mer på hugget denna gång och har bjudit 2 kr på en biljett och 32 på den jag satsar mer på. Vi får se hur det slutar! Jag älskar hela konceptet.

Hela helgen är iallafall planerad in i minsta minut; röja, packa, röja, slänga, röja. Hoppas man får äta också. Bosse (mor) gav mig klara besked om att kl 9 på lördagsmorgon skall jag vara i startposition för att börja ARBETA. Jojoserruu. Men det kanske är kul, lär väl vara ett och annat kul som man sparat och glömt bort.

Anledningen till schemaändringen är att jag fick redovisa mitt projekt igår istället för senare idag plus att vi har eget arbete i arkitektur/trädgårdshistoria på fredag istället för föreläsning. Jag är så lycklig, alla dessa timmars slit, vardag som helg, dag som natt, gav på något sätt ändå resultat. Det var övervägande positiv kritik och det enda som klagades på kände jag var bagateller i jämförelse. Okej att de tyckte att jag kunde ha övervägt att inte ha en nivåskillnad i min atljébyggnad, men jag ansåg ju att jag vill ha någon slags avdelning av rummen eftersom sovrummet och atljén har olika funktioner och att jag inte gillar att sova i arbetsrummet. Okej att de klagade på att jag inte hade en extra dörrkarm runt min ytterdörr - kan ha att göra med att jag aldrig någonsin har haft en genomgång, teori, fått visat för mig hur en dörr ser ut i en fasadritning. Jag tar helt klart inte åt mig personligt på något sätt, det är bara bra att jag nu har lärt mig att det ska vara en extra karm och att jag omöjligt kunnat veta det innan eftersom varken tvåor jag frågat eller assistenter berättat det för mig. Och att mitt badrum är för stor, lyxigt, det ser jag inte som ett större problem heller. Att de däremot verkade storgilla mitt koncept med "Light at the End of the Tunnel" som jag tydligt arbetade efter och följde upp ganska konsekvent är ett stort plus.

Btw, 1 minut kvar av budgivningen! Pulsen går upp! Jag leder fortfarande! YES - JAG VANN! 32 kronor bjudet! Sjukt värt ett extra dygn, tyvärr InterCity istället för x2000 men det är ju en petitess. Passande låt som kom på min iPod nu: MITT I ETT ÄÄÄÄVEENTYYYR med Carola.

En liten miss jag precis upptäckte - verkar som om jag glömt min minnespinne i datasalen i skolan. Oh well. Får väl cykla tillbaka. Strax före 20 ikväll går tåget. See yaaaa

åhå åhå

Nu är klockan 9.19 och jag har sovit fyra timmar. Jag kom hem klockan fyra från skolan. IMORSE. 4AM!!! Gaaah. Inlämning av det senaste projektet klockan ett eller fem idag, vi är lite osäkra.. Men det hinns nog klart iallafall! Phew.


hoho brandlarm

Jomen så glömde jag ju berätta om kvällens HAPPENING på KC - Kemicentrum. Vi arkitekter satt där och ritade och mätta och hade oss som vanligt på tredje våningen (JA på en söndagskväll) då plötsligt brandlarmet gick. Helt sjukt mycket lät det. Irriterat tog vi med oss våra grejer och började gå mot trappan. Ju närmre köket vi kom desto mer bränt luktade det, helt immigt var det där också. Vi gick ner och fick veta sån där fakta som är SÅ kul att veta just i denna situationen, t.ex. att KC tydligen är Sveriges tredje farligaste byggnad att vara i vid brand och att evakueringsradien är på tre kilometer. YES underbart BRA. Det sjuka var att brandlarmet BARA var på på vår våning och att ingen annan i hela byggnaden visste om något. Som tur var så fick veta att det hela bara berodde på ett bröd som börjat brinna i micron men det var ändå sjukt spännande och brandmännen löste det hela så fint genom att... öppna tre fönster i lunchrummet! Vi hade ALDRIG klarat oss utan dem ;)

HEJ BLOGGEN

Alltså jag är världssämst på att uppdatera nu och det stör mig, för jag gillar att själva läsa senare om vad jag gjort och hur jag har haft det. Men nu ekar det ju för tjyven här tycker jag. Får jag skylla på att jag inte har tid? Får jag skylla på att jag bor mer i skolan än hemma? Att jag i helgen varit i skolan både lördag och söndag, att jag kom hem 22.30 från SKOLAN på en SÖNDAGSKVÄLL. Jo, det är väl frivilligt, men om man ser till vårt projekt som ska vara färdigt på tisdag så är det INTE frivilligt. Jag börjar få tillbaka stressen från förra projektet nu. INTE BRA.

Men jag hade några timmars paus idag, rullade ner tornavägen och käkade middag på korridor med Karl och hans kompisar. Herregud, har inte skrattat sådär hysteriskt på länge. Sånt där skratt som inte tar slut, som bara blir värre och värre och mascaran bara rinner. Jag vet inte ens riktigt vad det var vi skrattade åt, det var en debatt om en minkfarm som ledde till "De vilda djurens flykt" och sedan slutade med den torraste ordvitsen nånsin.

Så roligt att se Karl iallafall, träffade honom lördagskvällen också eftersom han bara var här denna helgen och hälsade på sina lundavänner. Sån bra människa, och man blir bara totalt boostad av att hänga med honom.

I fredags var jag ute, först förfest på Delphi, sedan skulle vi till Hallands nation men kön var för lång så det blev Krischan och det var kul men jag tycker nog att det känns som om åldersnivån på nationer (hör bara hur jag dömer alla nationer efter att ha varit ute på en, en gång i mitt liv) är rätt låg... Jag måste ha blivit gammal. Jag kommer på mig själv med det rätt ofta. Samtidigt som jag känner mig omogen, osäker, ovuxen - känner jag mig gammal och tråkig. Livet är bra underligt.

Jag har inte hunnit handla på jättelänge. Jag insåg att jag inte har någon frukost. Jo, knäckebröd med smör har jag. Inte gott. Men juicen är slut, osten möglat, filen är slut, brödet är slut. ÅH, jag har ju skinka i frysen! kanske jag ska tina :D Bra idé! Jag har heller inte en enda lunchlåda kvar eller någon planerad middag. Jag har glömt bort vad man kan äta, det är tomt i huvudet. Jag tänker bara på vad jag måste göra i skolan.

Sagt och gjort, I'm back. Jag hade kunnat skylla detta långa inlägg på att jag bloggar så sällan, men det hade väl varit ljug eftersom jag alltid råkar skriva såhär långt. I vilket fall; detta inlägg har lite halvtaskigt fokus eftersom jag parallellt kollar på Kungarna av Tylösand (älskar att man kan se så mycket program på de olika kanalernas play-siter) som jag gillar. Nej det är inte BRA, människorna är pinsamma, men man kan inte låta BLI att titta. Ibland önskar jag att jag var lika galen. Jag känner mig tråkig.

Vårt projekt nu är att rita en bastu, ateljé eller mötespaviljong. Detta utan någon som helst teoretisk förkunskap med undantag av en powerpointpresentation vi fick se som tydligen skulle lära oss exakt vad vi skulle göra. FEL. Vi springer alla runt som oroliga harar och undrar om vi gör rätt medan våra stackars tvåor får stå ut med miljoners frågor. 

Jag ritar iallafall en ateljé och grundidén har varit klar från första början men det har tagit lång tid att utforma exakta mått, inredning och jag har fortfarande inte bestämt mig för vad för slags panel/material jag vill ha. Tiden rinner ut och det blir nog betong bara för att jag inte kommer hinna RITA sten/trä osv på min modell eller mina ritningar. Folk skrattar åt en när man berättar om pluggstressen när man i detalj berättar att man under tio timmar suttit och ritat, klippt, mätt och klistrat. Det är planritningar, sektionsritningar, fasadritningar, situationsplaner och modeller i modellandskap. Hujedamig. Hjärtat börjar banka hårdare och mer stressad bara jag skriver om detta. Det tar så otroligt mycket mer tid än man tror. Man hittar konstant fler fel och en millimeter hit eller dit spelar stört mycket mer roll än man tänker.

Nej. Jag måste sova. Nästa helg blir det GBG, ska gå igenom mitt LIV hemma hos mamma och pappa (SHIT jag sa hemma hos mamma och pappa inte bara HEMMA. Är detta det slutliga tecknet på att man är utflugen? scaary) eftersom de ska flytta så småningom och belöningen är GREASE (som jag själv kom på var en vääldigt bra grej att göra med familjen, och som jag lite fint FÖRESLOG för mamma. Musikal tjohooo!)

Nattelinattkram (Btw sjuk kramabstinens, jag behöver TA på någon, vad ska jag göra?)

RSS 2.0