Phololottoshop.


Vi håller på med det sista i Berlinprojektet. Jag gjorde ett vykort över en viss U-Bahnstation. Åh, det är så kul att sitta och pilla i photoshop även om jag inte kan så mycket. Men det tar helt otroligt lång tid allting. Det är som med SketchUp som jag också tycker är skitkul. Men jag tycker att det är för kul. Jag sitter och petar med varje minidetalj så länge att jag missar att göra allt väsentligt. Assistenten hade inte sett en så detaljerad byggnad på den övningen vi höll på med idag sa han. Tyvärr hann jag ju inte ens klart med en av tre bara för det. Men. Ett fönster bör ju ha fönsterkarmar. Och fönstret måste ju sitta fast i något. Ha spröjsar. Och så vidare. Och om man gör ett fönster noga måste ju alla fönster göras noga...

Helgen har varit sjukt slapp. Myspys med Carro i fredags, frissan i lördags (nog sämsta slingningen och klippningen någonsin men ändå skönt att bli av med utväxten - trots att hon inte ens kunde komma åt längst ner mot hårbotten + att det var den billigaste nånsin också) Sedan drog jag ned på stan och lekte i en sybehörsbutik. Sjukt bra! Jag vet inte hur många filmer jag började se/zappade mig igenom. Skype:ade också med Addepadde, Olofsson och Tobbe och det var sjuukt värt. OCH mina Gluckisar i USA. Saknar dem som en toka. Sedan sov jag till halv två på söndagen, hade syjunta med mig själv och hade det feeett nice.

Nu är jag och Jens inne på tredje Harry P-filmen för denna helg!

Ciao

BRA SKIT!

Okej, slut på deppz. Jag har gått runt hela dagen och klagat, gått runt och sagt "jag får paniiik", "Jag döööör", "jag ooorkar inteeee" konstant (jag överdriver inte, ni som känner mig bättre kan säkert höra det i huvudet utan att anstränga er alltförmycket, typ mamma).

Har varit i skolan till åtta gissar jag, tiden är ganska flytande nuförtiden, kämpat på med en skituppgift. Fått punka på däcken till råga på allt, lite jobbigt för en tjej som aldrig någonsin pumpat ett däck och dessutom så går det inte att pumpa det i vanliga pumpar på skolan och den som passade var antingen sönder eller konstig eller så kunde jag helt enkelt inte. Pappa var ÄR DU när jag behöver dig? Du är så bra på sånthär.

Så dubbdäcket mår INTE speciellt bra förtillfället. Med två nybörjade kurser samma vecka, en deadline i teckning torsdagen, en deadline i SketchUp nästa måndag PLUS tekniktenta på fredag var utgångsläget inte jättepositivt för mitt humör.

Men. Nu satt jag här och läste idiottekniken som jag har sån ångest för, så kollade jag igenom tentan år 2008. WATTA. Den var lätt! Tydligen ska vår vara svårare men det var bara en sådan skön känsla att alltsammans bara vände (tyvärr slutade jag också plugga men å andra sidan är klockan tjugo i midnatt).

Med mitt nya humör tänkte jag boosta ännu mer och skriva en BRA-lista:


- Tekniken KANSKE är övervinnlig
- Teckningsinlämningen är färdig ikväll = 15h före DEADLINE! 
- SketchUp var jättekul!
- Bokad klipp/sling på lördag som belöning för att tekniken är över då (om jag inte kuggar vill säga...)
- Jag har redan lite julstämning; tomteluva inhandlad, julsånger sjungda, glögg och pepparkakskväll med Jens, pepparkaksfil till frukost 
- Min avokado var PERFEKT mogen !!!!!! känn på den du! ;)
- Jag har sovmorgon imorgon eftersom jag redan är klar med uppgiften
- Jag åt jättegod kall lunch idag som jag gjort ALLDELES själv; stekt kyckling, Stora bulgurkorn och kall currydressing med paprika i.
- Jag kan sluta klaga helt på lärare, skola, uppgifter, struktur; JAG SKA BARA VARA GLAD ATT JAG ENS KOM IN PÅ ARKITEKTURPROGRAMMET!!!
- Jag har i princip garanterat sommarjobb på Postbanken i Oslo nästa sommar också och boende kanske löser sig!
- Jag hoppas och tror på en resa till NY/NJ före skolstart!
- Jag har RÅD MED SKINKA PÅ SMÖRGÅSEN!
- Jag har en jättebra ljudbok på iPoden
- Jag har minst 10 böcker som bara står och väntar i hyllan på att bli lästa
- OM min punka inte skulle lösa sig så HAR jag ju BEN att gå på och då är det ju TUR att jag bor ganska nära skolan.
- Jag hade jättekul förra helgen.
- Jag har precis varit i Berlin för första gången!
- Jag har TVÅ familjer, de bästa nånsin!

Over and out. :)

we're drifting apart

Det är fascinerande och sorgligt på samma gång. Så många människor som passerar i ens liv. Bekanta, lite mer ytligt sett, nära vänner som kan betyda så otroligt mycket för en period. Alla relationer är viktiga på sitt sätt. Alla härliga människor som kommer i ens väg, påverkar en och kanske omedvetet leder en på nya vägar. Ibland träffar man människor som man på en dag kan kännas som man känt i en evighet. Andra relationer byggs fram så mycket långsammare, fortfarande starka. Just då tror man att det alltid kommer vara på samma sätt, en livslång vänskap. Och förhoppningsvis stämmer det. Men i efterhand har motsatsen ofta bevisats.

Det värsta är hur snabbt och lätt det är att tappa allt. Nu menar jag inte att något tvunget ska ha gått snett, att man blivit ovänner och medvetet gått skilda vägar. Det har inte varit genomgående i mitt liv. Istället, det här att man bara glider isär. Det kan vara omedvetet. Det kan handla om avstånd, lathet, glömska.

Att det ska vara så svårt att hålla kontakt med folk! Jag blir alldeles ledsen i hjärtat av att tänka på hur många nära vänner jag haft, som man tappat kontakten med, eller relationer som gått baklänges, avvecklats istället för utvecklats.

Ibland kan man stöta på folk från förr, och det kan vara underbart roligt, som om man aldrig varit ifrån varandra. Eller så har man tappat det. Det är så stor skillnad i att ha någon i vardagen, att träffa någon varje dag när man är på samma sida, har koll på allt som händer i den andres liv. Nonstop uppdatering. Att ses och höra ifrån den andre nån gång ibland blir bara så ytligt; "Hur är läget?" "Vad gör du nuförtiden?".

Det är så otroligt pinsamt att man är så självisk att man inte kan hålla allt i huvudet, ha koll på alla. Jag blir så besviken på mig själv. Men det går bara inte att hålla kontakten. Men lite bättre borde jag klara av. Men min mentalitet har råknat vara lite åt "kan jag inte ge allt, hålla en toppenkontakt vid liv helt och hållet, så blir bara halvfeset och då kan man lika gärna ge upp.." Eller så har jag nog utan att mena det testat folk, hur mycket kan jag vara borta utan att de glömmer mig? Hur dålig kan jag vara på att hålla kontakten utan att de ger upp på mig? Ett idiotisk bekräftelsesökande? Men framförallt har det nog bara handlat om att det händer så mycket runt omkring att det inte går att se i ett så stort perspektiv att man ser alla andra som man inte har frekvent kontakt med. Så läskigt upptagen att man inte orkar höra hur ens vänner mår, fullt upp med att skapa nya kontakter på platsen man är på just nu att de gamla nedprioriteras.

Kanske måste man inse att man inte kan ha så otroligt många vänner, att man kanske måste prioritera för att det ska fungera, vara sunda relationer. Jag vet inte. Kanske betalar man ett högt pris för att flytta runt hela tiden, men det gör väl de flesta andra också i detta stadiet av livet med plugg, resor och jobb. Det är jobbigt att inse att jakten på lycka, spänning, äventyr och nya vänner kanske leder till att man tappar allt man hade från början?

Är det därför jag fortfarande vill iväg? Jag vill inte stanna, inte inse. Är man borta har man kanske en rimlig ursäkt? Man skulle kunna lägga all sin fritid, helger, sina pengar på att åka tåg hit och dit för att träffa alla människor som ligger en så varmt om hjärtat, ringa hit och dit. Men. Det är så många att det är svårt att veta var man ska börja. Eller så är det bara att inse att allt förändras, det som var förr finns inte mer, gängen har splittrats, folk har flyttat, vänner blivit ovänner, intressen bytts ut och annat har blivit mer väsentligt.

Jag får vara tacksam över att det ändå hela tiden ploppar fram så goa människor runtomkring mig som kanske på något sätt kan får fylla ut gamla hål. Jag vet inte. Jag vet verkligen inte.

Slut.


RSS 2.0