surgery

miniminioperation stod på schemat idag. av en FUL leverfläck på magen. Trodde jag. icke. Doktorn valde att operera en liten söt leverfläck som satt brevid, för den FULA var tydligen totalt riskfri men tvärtom med den fina. OTUR. Hade man tagit bort den fula hade man bara behövt knipsa POFF. Nu var det till å skära och sy.
Ganska intressant iofs. Jag är lite smygintresserad av blod, haha. Doktorn började med att försöka dölja vad han gjorde, det var ju ändå på magen så jag kunde se. Men jag ansträngde mig istället för att SE allt, så han tittade frågande på mig och undrade om jag inte tyckte det var obehagligt. Och han undrade om jag var en vampyr.
Man måste tydliga cutta mycket större område runt pricken för att allt ska väck och för att snittet ska bli fint och ärret kunna läka ihop. Ärret vill jag inte ens tala om, lär bli jättestort. Fatta att ha BÅDE stort fult ärr OCH en ful leverfläck brevid?! otur.
Man skär iaf som en BÅT runt pricken, flera cm, efter lokalbedövning då. Sedan liksom skalar man av båthuden med skalpell så ploppfs så har man en stor skinflärp med en leverfläck på som läggs i ett glas. Blooood haha! Sen fick jag 4 eller 5 stygn. Blå tråd! Jag var lite sugen på att då sy själv haha, såg inte alls svårt ut. Jag kanske skulle lyssnat på  morfar och blivit läkare.. nä fy vilket jobbigt plugg. Och tänk sen ångesten om man gör FEL?! närå.
Önskar att jag tänkt på det innan att jag skulle fotat hela sen sk. operationen. SURT att jag kom på det efteråt. Bedövningen satt i oväntat länge, har börjat släppa nu för någon timme sedan och det svir och har sig. Vågar inte hosta, skratta, nysa. Stygnen ska tas bort nästa fredag!
Imorgno bär det oväntat av mot  Gbg & Kungälv! :D Mican övertalade mig och jag är skitpepp!! Så längesen jag träffade henne nu, jobbigt när man är van att ses varje dag. Och en massa andra godingar ska jag se till att pressa in i schemat! YAAY! Men som vanligt lär jag ha sjukt dåligt samvete för att jag inte ens kommer hinna hälften av alla människor jag vill träffa. Förlåt.
En väldigt BRA grej: Traderas SJbiljetter. Åker imorgon Lund-Gbg för 57:- JA TACK?!
Mätt i magen, pusshej!

Avril Lavigne - When You're Gone

återupptäckt låt.
I always needed time on my own
I never thought I'd need you there when I cry
And the days feel like years when I'm alone
And the bed where you lie is made up on your side

When you walk away I count the steps that you take
Do you see how much I need you right now?

When you're gone
The pieces of my heart are missing you
When you're gone
The face I came to know is missing too

When you're gone
The words I need to hear to always get me through
The day and make it ok
I miss you

I've never felt this way before
Everything that I do reminds me of you
And the clothes you left, they lie on the floor
And they smell just like you, I love the things that you do

sunny wednesday

Åh. Vår i luften. Jag har idag upplevt vad jag tror kan vara en normal dag för normala studenter som pluggar normala program. För är det inte så att man har ett antal föreläsningar i veckan och resten av tiden planeras för självstudier? Det är något som knappt existerar för mig med ändlösa skoldagar, MEN; idag har jag en helt ledig dag med en massa läsning på schemat. Och vilken tur att solen är här och balkongen är i rätt läge.
Därför har jag för andra gången i år solat på balkongen och det har varit übergött. BRA DAG kan jag säga. yumyum. Sedan höll det på att gå helt galet. Jag skulle messa mor min och berätta: "Andra solningen på balkongen för i år!" men solen förblindade mig och jag litade först helt på att T9 skulle göra sitt jobb utan att jag tittade efter. Men vid närmare eftertanke ansträngde jag mig ändå för att se skärmen: "ANDRA RÖKNINGEN PÅ BALLONGEN I ÅR!"
PHJEW!
Härnäst står lax på schemat och därefter referatskrivning. Jag gillar känslan av att studera normalt. Fast, galna kvällar med gemenskap på ateljén med goaste folket är inget jag heller vill välja bort. A little bit of both kan vara grejen.
Igår hade vi Uncasual Tuesday. Tyvärr glömde jag kameran hemma men hela idén gick ut på att alla vi arkitekter skulle klä upp oss, helst balklänning och frack, men det är lite krångligt. Så på tiorasten spatserade vi ut från föreläsningssalen i Matteannexet i full uppklädnad och sprutade cider och minglade runt. FAIL att det inte var några andra som hade 10rast och kunde se oss. Vi satsade därför på lunchrasten och här hade alkoholfria cidern bytts ut mot champagne. Poängen är helt enkelt att visa att vi arkitekter faktiskt är liiiite bättre än alla andra, liiiite finare. Efter 3 miniglas bubbel och minglande somnade jag gott efter två tredjedelar av den mindre inspirerande föreläsningen. VÄRT.
Peppar inför helgen! Allt är så bra nu. like like like.

ny frisyr.


Undvika.

Det är kanske inte jätteologiskt att när det är saker man måste göra som man inte vill göra, så känns plötsligt andra tråkiga måsten mindre tråkiga. Det kan jag köpa. Men att man aldrig kan lära sig att faktiskt se bortom detta och hålla sig till att göra det som är mest urgent, det stör mig.

Så här ligger jag i sängen med en massa olästa sidor i ett sömnpiller till bok som jag tänkt och verkligen borde läsa. Däremot är lägenheten skinande ren; dammad, dammsugad, moppad, skurad, disken diskad, tvätten tvättad. Dessutom har jag haft användning för min Peterssonådra idag och varit lite fiffig. Här hade jag omorganiserat i min hylla och i slutändan kommit fram till att min topsbox inte fick plats. Så den spikade jag fast på utsidan istället! Under min Padsstrumpa som jag gjorde i Mullsjö; egentryckt tyg som handlar om hur bra Micaela Ahdrian är. För det är hon. Men det hade just inte direkt med padsen att göra, nog om det.
För den positiva sakens skull kan man ju ändå vara glad att något blev gjort!

quiz

Jag gjorde ett quiz på SAS hemsida med hopp om vinst - resa till NYC! Det hela handlade om punktlighet och jag var tydligen 89% punktlig. Punktligare kunde man trott, med tanke på att mamma pushade ut mig några minuter före tolv, samma dag som jag beräknats ankomma. Bara för punktlighetens skull liksom.
Quizet avslutades med en fråga: "What would you do if you had an hour more to yourself every day?" (just eftersom deras plan tydligen ALDRIG är försenade?!)

u had an hour more to yourself every day?
Mitt svar:
I would save those hours in a jar until I find myself living one of those moments where you wish time could freeze, then instead make the moment last longer and enjoy every bit of it.
Punktlig är väl precis vad jag inte är idag. Klockan är halv elva och jag är INTE i skolan. Men jag pluggar teknik. Wunderbar att ha megainlämning måndagmorgon och Tekniktenta fredagmorgon samma vecka. yäyäyä. Life's good, it's gooooooooood som det sagts förr.
Btw; äppel&kanelyoghurt är toppen!

RSS 2.0