Lonely Girl



En såndär bra Pinklåt som ingen vet om..

Lonely Girl

I can remember
The very first time I cried
How I wiped my eyes
And buried the pain inside
All of my memories
Good and bad that's passed
Didn't even take the time to realize

Staring at the cracks in the walls
'Cause I'm waiting for it all
to come to an end
Still I curl up right under the bed
'Cause it's takin' over my head
All over again

Do you even know who you are?
I guess I'm trying to find
A borrowed dream or a superstar?
I want to be a star
Is life good to you, or is it bad?
I can't tell anymore
Do you even know what you have?

Lying awake
Watching the sunlight
How the birds will sing
As I count the rings around my eyes
Constantly pushing
The world I know aside
I don't even feel the pain
I don't even want to try

I'm looking for a way to become
The person that I dreamt up
When I was 16
Oh, nothing is ever enough
Ooh, baby it ain't enough
For what it may seem

Do you even know who you are?
I'm still trying to find
A borrowed dream or a superstar?
Everybody wants to be...
Is life good to you, or is it bad?
I can't tell anymore
Do you even know what you have?
No

Sorry girl
Tell a tale for me
'Cause I'm wondering
How you really feel
I'm a lonely girl
I'll tell a tale for you
'Cause I'm just trying to make
All my dreams come true

Do you even know who you are?
Oh yeah, yeah
A borrowed dream or a superstar?
Oh, I wanted to be a star
Is life good to you, or is it bad?
I can't tell, I can't tell anymore
Do you even know what you have?
I guess not, oh, I guess not

Do you even know who you are?
Oh, I'm trying to find
A rising dream, or a falling star?
Oh, I have all these dreams
Is life good to you, or is it bad?
I can't tell anymore
Do you even know what you have?
Oh, no, no

-Fades-
Do you even know who you are?
A rising dream, or falling star?
Is life good to you, or is it bad?

skisselihej

Jaha. Jag har nu ett helt normalt liv med en helt normal rutin. Klockan ringer 6.30 och en timme senare går Tbane mot jobbet. 8h jobb och sedan hemåt igen. Middag och se efter lägenheten, göra viktiga saker, BORDE träna. Läggdags klockan 22, eller 23.30 senast. Men. Det finns faktiskt, har jag märkt flera gånger, tid över. Jo, jag dödar väldigt lätt den tiden på datorn men jag satt och tänkte en kväll att näe. Jag måste dra ner liiite ytterst pytteliite men ändå liiite på facebook. Men vad ska jag göra istället? [om du säger träna börjar jag gråta.] Jag har noll sug att kolla på TV faktiskt. Jag läser redan varje dag och ljudbok har jag lyssnat så mycket på att jag får ont i örona.

ISABELLE tänkte jag. DU MÅSTE SKAFFA DIG EN HOBBY! Det var en ovanlig tanke. Jag har ju ändå rätt många intressen om man läser mitt CV. Så jag tittade igenom mina uppradade intressen och insåg att jag nog redan hade hobbies men att jag måste GÖRA dem också.

Så kom det sig att jag tog fram penna och papper, suddi och stomp och började kladda. Tyvärr blir det aldrig likadant som man tänkt i huvudet. Och aldrig blir jag nöjd. Och inte orkar jag öva och öva och öva heller. Det är allt eller inget, EN teckning, icke mer. Ändå känner man en viss tillfredställelse. Inte över resultatet i sig, utan för att man gjort det och det är ju kul!


Ni tror kanske att man är experto när man gått konst och form
på folkhögskola men där tror ni fel. Det jag gillar är ju att kladda
och smeta och kleta. Inga himla detaljer, det orkar jag inte med.
Därför är det en stor utmaning och sitta såhär och rita med blyerts.
Nog med ursäkter. Jag har aldrig fattat hur man målar hår. Så jag
använde mig av min bäste vän GOOGLE; sökte på "draw hair" och
hittade en 6stepguide. Här har vi resultatet och jag undrar konfunderat
varför det inte alls blev sådär äkta, levande och underbart som den
där konstnärens bilder. Kan det va så att han övat? Nehej det tror
jag aldrig. Mitt personliga tips idag är dock att inte måla ögon först,
sedan mun och inse att glappet är alldeles för långt emellan för näsan.

haha!


Kung, dam, knekt eller bonde.

Det finns många sätt att rangordna människor. Den äldste till den yngsta Den starkaste till den svagaste. Den mäktigaste till den med minst inflytande. Den duktigaste till den mest late. Den sötaste till den fulaste. Den störste till den minste. 

Dessa exempel är tydliga, konkreta och ofta ganska självklara. Det kommer ofta utifrån, media och människor lyfter fram vissa människor som viktigare än andra. Det är klart att alla människor egentligen har lika värde, men frågan är om inte många spontant tänker att presidenten står lite högre upp på trappan än en gammal gumma i Kambodja. 

Sedan har vi de dolda rangordningarna, de mentala. Jag vet inte hur andra tänker, men i mitt huvud brukar det lätt bli att jag rangordnar mig själv med andra, hittar min plats i ledet. På en arbetsplats, i ett kompisgäng, i sin egen släkt.

I vissa sammanhang känner man sig så himla viktig, i en grupp där inget någonsin blir gjort tar man kanske rollen som ledare. I andra sammanhang där många försöker få sin vilja fram tar man ett steg tillbaka och låter andra axla ansvaret. Ibland donnan i centrum, ibland den osynliga i skuggan. Du känner kanske inte alls igen dig i detta, kanske är du likadan med andra, men jag kan ofta förundras över hur olika jag är, hur olika människor måste ha totalt olika bilder av mig, hur jag är som person.

Om jag träffar en ny människa är det som om mitt ordningssinne snabbt behöver ta reda på vem som är på vilken nivå, underkastar jag mig den här personen eller är det jag som har övertaget, är överlägsen? Det är konstigt, men det är sällan jag bara tänker, oj, vi är lika bra vi två, på samma trappsteg, samma nummerlapp i kön. Vi låter vissa bestämma över en, det är klart att man låter experten, professorn besluta utan att ifrågasätta eftersom vi redan bestämt att han är bättre, kan mer, är smartare.

Visst är det väl så att man beter sig på ett visst sätt med den yngre kusinen, och på ett annat sätt med chefen? Man anpassar sig efter situationen. Det är fascinerande hur många intryck man kan ge. Jag tänkte på det idag när jag struttade ner till T-banan som skulle ta mig till jobbet på banken. Klackskorna som med sitt ekande markerar en viss viktighet, en rak rygg som visar stolthet, stilren outfit som understryker seriositet.

Jämför när jag och Micaela tog T-banan in till stan på lördagskvällen, festklädda och flamsiga; resultatet av några shottar och gott humör. Seriositeten försvann, likaså viktigheten. Eller när jag sticker till mataffären med myskläder, big size sweatshirt och UGGs. Soffpotatisen ute på äventyr, hej!

Kanske att inte alla andra undersöker andra människor så noga som jag. Jag kan absolut vara i min egna värld, men jag är ändå medveten om omgivningen. Jag studerar alla från topp till tå, inbillar mig att jag är diskret men det är jag väl knappast. Tittar på näsor, bedömmer klädstil, funderar på hur den där personens fru är, vad hon har för jobb, ifall den där tanten har barnbarn eller om den där gråtrista mamman har dolda tatueringar som bevisar att även hon varit ung och crazy. Det är lätt att genomskåda människors humör, och man tror lätt att humören för stunden är vad som präglar den människas liv, eftersom det bara handlar om sekunder, minuter man har på sig att granska.

Kroppspråket och attityden uttrycker så mycket. Kategoriserar de självsäkra och osäkra i varsina fack på bråkdelar av sekunder. Det är bara att se på hållningen, känna styrkan i handslaget, möta ögonkontakten och styrkan i rösten.  

Första intrycket är så oerhört viktigt, men jag hoppas inte att det är avgörande. Åtminstone inte i mitt fall, jag tycker om att ändra min inställning till folk , blir mer än gärna glatt överraskad av oväntade handlingar och skills. Jag vill tro bra om folk fastän vissa verkar alldeles hopplösa. Visst är det roligt att se någon bara blomma ut, helt plötsligt, ur ingenting, av ingen anledning? Men det är också svårt att bryta sina egna spår som man trampar i, om igen.

Tillbaka till rangordningen. Den kan också ändras tror jag. Det handlar om inställning, men det är svårt att nollställa sin egen hjärna och göra det, börja om. Kungen är väl också en vanliga människa, precis som du och jag. Säkert Madonna också. Men hur lätt är det att bemöta Madonna som om det vore en kassörska på Ica? Det handlar inte bara om att kändisar upphöjer sig själva i skyn, det är vi andra som avgör om de ska stanna kvar på sina höga piedestaler. Hade vi haft likvärdiga tankar om dem som vi har om gubben som kör sopbilen hade de nog inte haft badkar av guld direkt. 

Ni får tänka vidare själva. Är du en kung, en dam, knekt eller bonde? Vad är du för alla andra, hur tänker du om dig själv? Mitt huvud spinner iallafall vidare men någongång måste det vara stopp på blogginlägg, har jag förstått.

[Klem]





[Jag har nog aldrig sett en gladare jag på ett foto än här!]

Foton från Svenska Kyrkan i New York på påskpysslet i april förra året.



Ps. Mican äter chips & cola, hälsar hon!

27.4.10

- ctrl C - ctrl tab - ctrl V - tab - ctr tab - dubbelklick - dubbelklick - ctrl C - ctrl tab - ctrl c - tab - ctrl tab -

Sådär sitter jag och knappar på jobbet - kul va? [Ja! Jag tycker faktiskt att det är kul. Det känns viktigt. Jag är lättroad.]

Jag är ganska så glad. Mest mätt just nu, efter att jag väntat på Mican i år och dar, kändes det som, så att vi kunde äta en underbart god tacopaj som jag gjort. Jag gillar inte tanken på att laga seriös middag och sedan sitta där själv och äta så jag brukar vänta på Mican, fast igår slutade hon midnatt och jag la mig kl 22 så det kändes inte rimligt att vänta.

Men åter till gladheten. Jag brukar inte ens tänka på att någon egentligen läser min blogg, utom mamma då. Men jag satt idag och kollade igenom statistiken för mina läsare och fick en positiv överraskning. Okej jag kollade inte hastigt igenom, jag satt och räknade ut exaka genomsnittet under de senaste 90 dagarna. Varför kan jag inte göra nåt lite halvhjärtat? Alltför ofta blir varje liten tanke en ambitiös och överdrivet petig utredning.

Såklart har jag ingen enorm publik men när jag skriver har jag i tanke att kanske max 2-3 pers läser varje dag, eller varje inlägg. Kan ni tänka er, GENOMSNITTET per dag är nästan 19 personer! Närmare bestämt 18,8. KUL! Synd att man aldrig märker det. MEN KUL ÄNDÅ! :) En vacker dag kanske jag kommer upp i blondinbella eller Kissiestatus?

Därför borde jag skriva nåt vettigt men det finns inte mycket vettigt i mitt huvud. Jag försöker dra ner på facebook. Ska nog bli bättre nu när jag har jobb varje dag, men när man kommit hem från jobbet, lagat och ätit mat, tvättat, facebookat, vad ska jag då göra? Igår tänkte jag att jag behöver kanske en ny hobby. Sedan satte jag mig och ritade en sväng. Näsan blev för lång, ett problem som kan uppstå när man ritar ögon först, sedan mun och sedan kommer på att avståndet emellan vart för långt.

I helgen står Sthlm på schemat, eventuellt Uppsala också! Det ni.

En annan sak som jag ville berätta är att överst på min önskelista står klipp+sling hos frisören. Nej jag vet, jag fyller inte år förrän i augusti. Men om någon skulle komma på den tokiga idéen att jag förtjänar en spontan present helt plötsligt så vill jag bara att det ska finnas nedskrivet. Själen mår inte bra när inte håret mår bra. Eller?

Annars känner jag mig ganska så harmonisk ändå. Det är håret då. Och oro inför hösten. Men mest håret.

Köss mä!


all night long

Vi blev bjudna, eller tvingade?, att komma på middag till Sebbe & co.
(Vi gick givetvis dit mer glädje). We brought the chicken så att säga
och sedan var vi mer än redo för kvällens bravader.

















Sen blev det visst inga fler bilder, men det betyder inte att kvällen tog slut.
Förfest hos oss, förfest + middag hos Sebbe, GG, Christoffer med Mican & Ruben,
fest nånannanstans, pubbesök 1, vandring på stan, pubbesök 2 (samma pub!?),
följt av klubbesök med svenska gamla myslåtar och slutligen efterfest och
sängdags kl 5 eller nåt sånt. BARA BRA.

Vilket ord kan annars avsluta dygnet?

GENIALT


poff

Imorgon smäller det! Kl 8.15 börjar jag nya jobbet :) Jag är pepp och glad och hittills inte speciellt nervös.

Helgen har varit galen om man tänker på att jag inte varit ute sedan jag flyttade till Oslo. Det blev väldigt väldigt väldigt mycket mer än vi tänkt och när jag vaknade imorse och undrade var jag var efter 4-5 h sömn (alltså det tog bara några sekunder innan jag fattade var jag var, väck var jag inte, men jag var så inställd på att jag skulle vara i min egen säng) så insåg jag det. Men tack Sebbe, Christoffer, GG, Ruben, Carol och framförallt MIXY för en grym kväll, natt och morgon!

Bilder kommer i vilket fall upp på fb.. nu är jag nämligen doed så det blir inget med det. Lite sömn + jobb på Ullevål resluterar lätt i dödhet tror jag.

pusshaj!

en fråga får man tåla.

Mamma, snälla - Kan jag få ca 563904 kr? Skulle vara kämpefint. Så kan jag plugga Bachelor of Science (B.S.) Interior Design Management i New Jersey i tre år. Bra va? (Det är Stina K. som fått mig att börja drömma om USA igen.. hon har bestämt sig, hon ska dit.. kan hon kan jag! Eller hur? Och som min käre gamle gymnasielärare Jonas Lidén sa till mig (Han är nu då inte så gammal, men gymnasiet känns längesen..) på facebookchatten - visst kostar det skjortan att plugga utomlands, men erfarenheten är ovärderlig och upplevelserna likaså!

Annars har jag och Mican precis bokat en weekend till Sthlm under valborgshelgen, otippat va? Kul! Jag blir nervös av sånt här. Pengar och tid, precis när allt händer, nytt jobb och grejer, så planeras ännu fler grejer in. Det skyller jag på Micaela. MEN. Jag kan också säga att om det inte vore för henne så hade jag väl suttit här på min rumpa och inte gjort en drit, alls. Så här är det, är man i micans närhet DÅ händer det grejer! Fart och fläkt, full fart och tusen bollar i luftet! Kul!

Ciao

21.04.10

Så får man skäll av en viss Linnea Mökander. Skäll för att min blogg vissnat. Vadå vissnat? Jag skriver väl? Tydligen inte. Här kommer därför ett inlägg utan tema, jag vet inte vart det kommer sluta.

Idag sade jag skriftligen upp mig på mataffären, fast sedan kom jag och chefen fram till att det är bättre om jag inte säger upp mig helt, så kan jag finnas med på extrajobbslistan. Och igår kom chefen på UBC in och handlade hos mig och vi bestämde att vi ska prata om hur det blir på Ullevål på söndag när jag jobbar på matchen.

På måndag börjar nya jobbet och jag är peppad! Nervöst men sjukt kul. Ska bli minst sagt skönt att få in lite pengar också. Jag skrev på uppsägelsepappret att jag trivts på jobbet men nu fått ett bättre erbjudande. Chefen skrattade åt mig och sa att så säger jag bara för att jag inte jobbat där så mycket.

Men det är sant. Jag tycker att det är roligt att sitta i kassan och prata med alla underliga och speciella människor, alla har sånna egenheter. Vissa är så glada och söta och trevliga, andra är raka motsatsen. Men då brukar jag ge mig tusan på att jag ska ändra på det. Jag vet inte hur mycket man kan påverka som kassör i kassan på en mataffär i någons liv som man varit en del i sisådär ca 3 minuter.

En hel del kanske. Jag brukar undra vad det är som gör att personen är sur, om det är en dålig dag, eller kanske ett helvete till liv de lever. Vad har hänt i deras liv, vad har de för problem i vardagen? Vad har de för relationer, är de nöjda med sina insatser? Jag är nog ganska konstig, men helt allvarligt så hinner jag tänka såhär långt under en enda kund. Inte varje kanske, ibland passerar vissa förbi utan att alls fastna på minnet eller näthinnan.

Kommer det en surkärring är jag så övertrevlig så jag vet inte var jag ska ta vägen. Jag tror att alla kan klämma fram ett litet skevt leende åtminstone. Ibland lyckas jag, det är kul! Men oftast är det som om de bestämt sig för vad de är på för humör. Jag har varit med om att folk skrattat, nästan åt mig, för hur jag beteer mig istället för med mig. Men det kan jag bjuda på! Jämför man med de flesta som sitter i kassa på mataffär i Norge så kan det behövas. Det finns inte nog med trevlighet för att väga upp.

Det finns så många människor som verkar så sorgliga på något vis. Jag kan sitta och tänka att jag har ingenting att klaga på, ingenting, när jag ser en av alla de gubbar som kommer in varenda gång jag jobbar, lämnar sin pantlapp och köper ny öl, luktar kiss och köper sig den billigaste ciggpaketen. Hur hamnade han där? Har han barn? Har han ens försökt att komma ur det, eller har han gett upp och bryr sig inte? Tanter som tappat gnistan, mammor som verkar vara helt utslitna och skäller på sina barn.

Fast sedan så finns det ju underbaringar också. Jag sa till en liten mörk kille i mellanstadieålder idag att han är så himla rolig, eller kul sa jag, eftersom rolig betyder lugn och det är han absolut inte. Han tackade för komplimangen och gick. Tanter som så gärna vill köpa lotto av mig eftersom de förra gången vann på tippingen. Killar som ber om mitt nummer på baksidan av kvittot (kille rättare sagt, det har bara hänt en gång haha! Han fick det dock inte..)

Idag slutade kortläsarna i båda kassorna att fungera, det var ingen kontakt till banken i ca 30-40 minuter och samma sak hade hänt i hela området, på alla affärer. Jag satte upp en kartong med meddelandet "KUN KONTANTER" för att upplysa kunderna som gick in om detta, men många var ju redan i affären. Man kan ju bara tänka på vilka reaktionerna ska bli när en kund kommer fram till kassa, kundvagnen proppad med allt man behöver och som man tar för givet skall finnas i ens ägo alldeles strax. Icke. De flesta handlar på kort och det fanns ingenting jag kunde göra, dessutom hade butikschefen lämnat affären ca 3 minuter före vi konstaterat problemet.

Jag förväntade mig att folk skulle skälla på mig, åtminstone muttra och klaga. Det ska ju trots allt gå att handla i en mataffär. Men kan ni tänka er, det var ingen som klagade? Klart att man kunde skönja besvikna blickar men ingen riktad åt mig. Folk skrapade fram kontanter, lämnade varor, sprang hem och hämtade pengar, vissa utan att ändra en min. Jag blev så glad och jag beundrade verkligen tålamodet. Andra kom tillbaka senare och någon tog numret för att kunna ringa och höra när det skulle fungera igen. Inga kommentarer, inget snack. Allt bara löste sig och det förvånade mig. Tack alla fina människor för att ni är så förstående!

När jag kom hem idag bestämde jag mig för att ge Mican en finmiddag lagom färdig tills hon kom hem från jobbet. Det blev ris, brunsås och enorm kycklingfilé med pepparfärskostsficka, alltså ingeggad färskost med 4 pepparkorsnsmak i ett veck jag skurit i filéerna. Det blev verkligen hur gott som helst, om jag får säga det själv. Och det får jag väl, det är min blogg!

Nu sitter jag här och njuter. Njuter av att jag har sovmorgon imorgon. Njuter av att jag nog faktiskt inte har ett enda måste i huvudet just nu, det är inte ofta. Jag njuter över att jobbfrågan är löst, jag njuter av att jag är mätt och nöjd. Jag njuter av att jag fortfarande har en lång del kvar av min ljudbok, sista delen ur Milleniumserien. Jag njuter av att jag inte har läxor att göra, prov att plugga till (stackar Mican). Jag njuter av att jag inte har någon tvätt att vika. Jag njuter otroligt över att inte ha något otalt med någon, inte vara ovän med någon i min närhet. Jag njuter av att jag faktiskt klarar mig så himla bra! Heja mig, jag är bra!

Sådärja, Linnea Mökander. Min kära vän som jag saknar så mycket sen vi skiljdes i USA i augusti. Här har du ditt himla inlägg, tack för att du peppar och är en godbit i mitt liv.



[Foto från April 2009, Dead Frogshot på OL. Hallåå brudar då levde vi livet! Saknar som en dåre. Repris tack!]

Puss, Easy


YES ALLTSÅ!!!

Lyckodag igår. Jag var på jobbintervju och efter 20 minuter hade jag ett nytt jobb och sen satt jag bara och tjötade med nya chefen. Lycka! Det sjukaste någonsin var att hon hade hus i Thailand i samma lilla pytteby, i samma lilla miniområde, bara några hus ifrån det enda huset vi bott i där. Vad är oddsen? Jag ringde och sa till mamma och hon sa att "Jaha, det finns bara ett norskt hus där, det ligger 'precis där' och pappa har faktiskti pratat med dem". Vad är ODDSEN? Jag bara älskar sånna här sammanträffanden, när världen känns sådär pytteliten. 

Så ja, allesammans, jag har alltså fått heltidsvikariat på en bank i Oslo där jag ska sitta och ringa samtal och ha mig. Känns som en stor utmaning och det ska bli kul att ha ett seriöst jobb, sitta på ett kontor och känna sig viktig..hehe.. 

Sådärja, om 10 minuter bär det av mot Marstrand! Jag glömmer aldrig den gången jag vaknade en kvar innan jag började, ringde Michael och sa att jag vaknade precis och att jag börjar om en kvart och att jag komma försent. Du kan tro de var förvånade när jag kom med kvart-över-färjan.  [Vi behöver inte gå in på hur fort jag körde..  - Allt för jobbet!] 

Klem

Sweden

Så kunde det gå. Bussbiljetter bokade för hemfärd. Dock bara en kort visit fredag kväll-måndag eftermiddag. Det bara blev så. Min kära lilla stora lillasyster har gått och blivit sjuklig och jag ska jobba för henne på Bergs i helgen. Jag trodde aldrig att jag skulle tillbaka dit, 4 år kändes liksom tillräckligt. Men jag förvånar mig själv när jag faktiskt inser att jag ser fram emot det. Det ska bli mysigt. Det känns som ett annat liv, så längesen och ändå så nyss som jag stressade, svettades, skrattade och jobbade där. Åt gjorde jag minsann också, och jag är väl inte den som är den när det gäller att provsmaka bullar och godgrejer..



I'm not the one who is the one som jag spontant sa en gång, totalt översatt direkt från svenskan. Jag gjorde mig inte förstådd kan jag tillägga. Men jag hade ganska roligt åt mig själv. Själv.

Alltså. Kungälv hela helgen. Jag har inte träffat mamma på kanske 2 månader. Jag är ju annars sjukt anti Sverige. Jag känner mig löjlig i det, men så är det. Jag vet inte riktigt varför. Fast det är väl att jag vill vara i USA. Och att jag fått för mig att har jag flyttat hemifrån ja då ska jag banne mig klara mig själv och inte åka hem och vela. Men där har jag redan misslyckats. Hem i helgen PLUS att jag nu öppet kan erkänna att mamma fick betala månadens hyra. Den ska betalas tillbaka så fort som möjligt. Jag skäms. Jag har aldrig bett om pengar, inga seriösa pengar, vad jag kan minnas.

Jag vill klara mig själv, självständigt. Jag har aldrig behövt tänka såhär på pengar förr. Klart jag inte alltid kunnat köpa vad jag velat, långt ifrån. Men det jag fått avstå ifrån att lägga pengar på har varit saker jag inte behöver i grund och botten. Jag har också alltid sett mig som pank när jag haft ca 2000 kr eftersom jag alltid sett sista tusingarna som en buffert, om något skulle hända. Därför har jag aldrig riktigt varit pank. Jag är fortfarande inte pank pank. Men jag hade legat på minus om jag skulle betalat hyran för april.

Tur man har föräldrar iallafall. Tänk de som inte kan få hjälp när det krisar sig. Då är man ju helt utlämnad! Det är ändå en sådan enorm trygghet i det, att i värsta värsta fall kan man gå till mamma och pappa. Men jag vill inte!

På schemat för morgondagen står jobbintervju och vi får se hur detta går. Hoppas hoppas! Sedan går min gobybus-buss mot gamla goa Göteborg. Och jag har också skickat in sista anmälningen på studera.nu. Det känns som om jag är ute efter att se mig själv misslyckas där. Det enda som kunde varit värre är om jag sökt läkare. Men arkitekt. Kunde jag inte komma på nåt lite enklare att komma in på, lite lägre krav på intagningspoäng och lite färre år än FEM att studera under? Nej, såklart inte. Jag ska alltid ge mig på det svåraste. Hemuppgiften är inskickad och nu är det bara att vänta på svar om jag ens gjort tillräckligt bra ifrån mig att få lov att göra arkitektprovet.

Jag fick ett litet lyckorus igår när jag såg en bild framför mig av mig själv som en framgångsrik arkitekt. Fy vad coolt! Men. Oddsen är små, konkurrensen hög. Jag har ingen plan B just nu heller. Vi får väl se vad framtiden har att utvisa. Jag kanske har någon liten elak gubbe i mitt undermedvetna som vill se mig rasa. Det jag helst vill är att bo, jobba och leva i USA. SPLASH, kan inte få visum. Det jag näst helst ville var att plugga i USA. SPLASH, har inte råd, och allt talar emot hela idén - utom min innersta önskan. Då tänkte jag att jag får väl plugga i Sverige. Vad väljer jag? Arkitekt. SPLASH - jag har inte tillräckligt höga betyg. 

Och det sura i det är att jag, utan att vara skrytsam, kan säga att jag har bra betyg. Jag har jobbat för dem samtidigt som jag har haft lätt för mig i skolan om man jämför. Ändå känns det lite som om man pluggat i onödan om man ändå inte ska kunna gå det man vill. Och varför ska de komma upp med detta med meritpoäng när man ändå inte kan göra något åt det. Tänk om jag inte valt korkade kurser som litteraturvetenskap i 2an där läraren puckat nog gav alla 3or MVG och alla 2or VG (När det är ganska logiskt att 2orna inte har samma kunskap som 3orna som har haft svenska ett år till..) Och HUR kunde jag få vg i en sån flummig kurs som filisofi A. Och Himlans Religion A. Jag blir så sur, så onödigt. Jag förtjänar VG i gympa och Matte C (TACK PAPPA ATT DU TYCKTE JAG SKULLE TA DEN SKETNA KURSEN SÅ JAG ÅTMINSTONE ÄR BEHÖRIG TILL ARKITEKT) och Historia B. Men Religion och Filosofi? Vad hände där. Känns som ren otur. Är jag omogen om jag rent ut på min blogg säger, Robert Wilsén jag gillar inte dig?

Men när ändå LM är på min hjärna så kan jag tala om att jag saknar vissa lärare galet mycket. Så roliga, så bra. Jag har aldrig hört någon prata minnen från gymnasiet, längta och sakna lärare och händelser så mycket som LMare gör. Det är nåt speciellt alltså. HOBBE. Marita. Jonas Lidén. Anders Hultgren. Emanuel. Maj-Christine. Christina Lantz. Sven the katthatare. Myyys säger jag bara. Haha. Men jag saknar inte att plugga. Inte nåt.

Nu väntar jag bara på att torktumlaren är klar så jag kan packa..



Schlutt - som Håkan sa i Sunes sommar när han ätit upp alla lakrisbåtarna.


Mina favoritkillar.



Så har mina killar som jag tog hand om i USA gjort sin första film som de lagt ut på youtube. Haha jag måste bara göra reklam för dem, detta är så typiskt dem. Ett äpple som dansar och sjunger M. Jackson's Thriller? :) Genialiskt. Saknar mina pojkar och min flicka som en toka!

Annars då? Jo, chefen ringde och väckte mig imorse och sa att det blivit missförstånd och att jag inte behövdes på jobbet idag. Hepp. Men jag ska inte klaga, vädret är underbart och det finns inga som helst problem i att ligga i bikini på solstolen på balkongen och försöka bli brun! Man kan tillochmed låtsas att man är i Thailand, men annars är jag ju redan utomlands så det är gött!

Annars är väl den stora frågan idag vad jag ska äta till middag.. något gratis tänker jag mig. Vi får se :)

Haaa dé!

En konstig person.

Alla människor är olika, vi har alla våra egenheter och specialiteter. Ändå är vi så lika i mångt och mycket. Vissa sticker ut mer än andra. Någon gör sånt som ingen annan gör. Alla ska vara sig själva, ändå ska man vara på ett visst sätt. Följ ditt hjärta, gå din egen väg, men bryter du mot samhällets osynliga regler, normerna, är du konstig.

Dubbelmoral tycker jag. Men inte bara utifrån, jag tror minsann att det kommer inifrån också. Åtminstone känner jag det. Man vill vara som alla andra. Det är inte värst konstigt. Jag ser upp till så många människor varpå jag givetvis vill likna dem. Det känns alltid som om alla andra är mycket gladare, roligare, snyggare, självsäkrare, duktigare.

Frågan är då, om man arbetar på att bli sådan, är det då att inte vara sig själv, eller förbättrar man bara den man är? Säg att jag är en riktig snåljåp och inte vill vara det längre. Jag övar då på att vara mer generös och kanske slutar jag att vara snål. Är jag fortfarande mig själv? Jag har förstått att man är det man gör och tycker.

Är det inte så? Om man går ner på basics. Vad är jag? Det du får veta om mig, hur jag är, är väl genom vad jag gör och tycker? Det man gör och tycker, det kan man ändra. Gör jag snälla saker, tycker du nog att jag är snäll. Då är jag en snäll person, snällhet ingår i min personlighet och min personlighet utgör mig. Alltså kanske det inte finns ett jag. Det är klart att det nog är personligt hur man reagerar på olika situationer, men även här man man träna sig, lära upp sig och ändra sig.

Om man ändrar sig, tappar man bort sitt jag? Handlar det om att bestämma sig för hur man vill vara, vem man vill vara, och sedan hålla sig till det, 100% i alla lägen. Har man funnit sig själv då?

Samtidigt som man vill vara som alla andra, vill man ju faktiskt också vara speciell. Det ska vara något extra, något som sticker ut. Ett bevis för att jag är just jag, ingen annan är som jag och att jag är oersättlig. Är man som alla andra har man kanske inte en alldeles egen funktion och mening?

Det som då ska sticka ut (och eftersom alla vill sticka ut på ett sätt, är man kanske ändå som alla andra?) skall givetvis vara en bra sak då. Att vara extra duktig på något, duktigare än någon annan. Att vara alldeles hysteriskt rolig, roligare än alla andra. Att ha en speciell gångstil, min hoppgångstil är nog ganska typisk mig. Att kunna laga fransk mat, vara bäst på kurragömma, kunna rita seriefigurer. Det är bra saker, de tillför något till din personlighet, ditt jag.

Men var går gränsen? Är det en bra skill att vara bäst i världen på att blåsa snorkråkor genom ett sugrör, eller är man bara konstig då? Vem bestämmer vilka egenheter som gör en person till en allmänt bra och "vanlig" person med det där lilla extra som gör dig ännu bättre, eller vilka egenskaper som gör dig till en konstig person.

Vi vet nog alla människor som vi tycker är konstiga, folk vi tänker oss ha något fel. Jag är den förste att erkänna att jag har fler fördomar än jag önskat. Jag blir glad när jag blir motbevisad, när en fördom i form av en bubbla spricker splasch och man förstår hur fel man hade. Man kan så lätt avfärda människor för att de är konstiga, man kan bli skrämd och illa till mods. Men kanske borde man bara beundra människor som är så fria i sig själva att de vågar vara precis hur som helst. Det måste vara dessa människor som verkligen är sig själva.

Men att inte bry sig om vad andra tycker, är det alltid en bra attityd? Det är bra att inte ta åt sig av vissa saker, men ibland kan det kanske vara positivt att ta del av vad andra tycker. Det kan leda till en förändring åt det bättre, tänker jag.

Jag är nog ganska konstig. Jag kommer ständigt på mig själv med att sjunga högt, åtminstone nynna. Alltid när jag promenerar till och från jobbet. Alltid när jag är hemma. Ofta när jag jobbar, ibland när jag åker buss. När jag kommer på mig själv i andras närhet blir jag generar och låtsas som om det inte alls var mig det kom ljud ifrån. Okej så himla konstig är jag kanske inte att jag brukar sitta och sjunga på T-bane, men det liksom SVÄLLER i mig och nästan spricker så sugen är jag. Det är alltid värst när man vet att man inte får sjunga, då vill man bara mer.

Jag tänker att om jag bara sänker volymen på min sång när jag möter någon under promenaden och är tyst bara precis sisådär en meter framför och en meter bakom personen i fråga så kommer den inte märka något. Men det händer också att jag skiter fullständigt i vad de tänker om mig, fast inte så ofta. På jobbet springer jag runt och nynnar när jag sätter tillbaka korgarna vid ingången och plockar upp varor i hyllorna. Vad jag helst av allt vill är att bara SKRIKA UT någon Carolalåt med höjning och hela köret. Men det skulle ju aldrig gå för sig.

1. jag skulle göra bort mig
2. jag tror heller inte att någon hade uppskattat detta
3. jag hade nog fått sparken också

Nu blev det sådär långt igen. Jag tänker för mycket. Är jag en konstig person? Är vi alla konstiga, är andra konstigare än andra som bara är lite konstiga. Fast om vi alla är konstiga så är det väl kanske också ganska normalt och då är det väl inte så konstigt att vara konstig heller. Konstigt det blev.



Slut.

Dagens insikt

Jag fick precis en sjuk insikt. Jag är gammal. Åtminstone fick jag en störd vuxenpoäng känner jag. Det har hänt mig flera gånger under de senaste veckorna detta. Jag chattade med en person som var några år yngre än mig och kom på mig själv med att inte bara skriva rakt ut vad jag ville skriva, det som kom upp i mitt huvud. Jag använder vanligtvis ord som ball, sweet, nice osv. men började tveka. Jag tänkte att kanske den här personen tror att jag försöker låta ung och cool. Så tänkte jag vidare att jag kanske verkar ännu äldre om jag skriver helt moget, som om jag inte har någon humor och inte alls hänger med i svängarna. Dessutom inser jag att det kommer upp många ord som jag inte alls har i mitt ordförråd.

Sen slog det mig: HALLÅ JAG ÄR 21½ DET ÄR ALLDELES FÖR TIDIGT FÖR ATT BETE SIG SÅHÄR! När jag är 75 kan jag kanske börja oroa mig. Vad är det för fel på mig? Hur osjälvsäker får man egentligen vara?

Skärpning, jag kan väl skriva vad jag vill?

NU SKA JAG FETBALL TA TAG I MITT LIV, dvs frukostdags.

sweeeeeeeeeeeeeeeeeet

Kan man blogga om sås?

Jag älskar sås. Var middag bör ha sin sås tycker jag, och det står jag fast vid. Micaela kallar mig ibland Isabelle Sås Petersson. Kan stämma. Jag har aldrig ansett att jag kan laga mat. Mamma har väl försökt att lära mig men jag har inte varit intresserad, punkt slut. Fast genom åren har jag ju insett att ibland finns inte mat på bordet (Även om jag hemma är väldigt bortskämd med det) och då måste man laga något själv. Vad är då viktigast att kunna? SÅS!

Det är det enda jag på rak arm kan säga att mamma har lärt mig (Hon har nog försökt med fler rätter men detta är det enda som fastnat), hur man gör sås, helt basic. Brun sås och vit sås fick jag lära mig. Sedan dess har min såsreportoar breddats något.

Stuvade makaroner finns ofta på matlistan här. Men broccolisås, ostsås, fiskpinnesås, brunsås, currysås, champignonsås, majssås, skinksås är andra favoriter. Dessutom är heller inte min CHOKLADSÅS fy skam. Jag sitter just nu och njuter av min champignonsås som jag experimenterade fram idag. Såsen som är anledningen till att detta blogginlägg existerar.
 
Jag måse också tillägga att färdigsåser är FUSK. Fusk fusk fusk. Man ska göra själv, från scratch. Grädde är ganska så mycket ett måste.

Varför måste det finnas sås? Jo av den enkla anledningen att mat utan sås är torrt och inte gott. Jag satt och funderade på om man kunde blogga om sås. Nu har jag svarat på frågan helt själv, ja det kan man! It's done!

Nu ska jag se om jag kan skrapa ut slatten sås som är kvar i kastrullen.

Slurp

Art of the Day



Idag hade jag stora målardagen? Eller. Kanske 20 minuters måleri i min säng. Resultat: 4 teckningar med skyskrapor och denna är den enda jag gillar. Egentligen bara kladdkladdkladd. Lite roligt att jag fick användning av silverfärgen jag köpte när jag gick i Mullsjö, som jag var så besviken på då.. Det är faktiskt så, pinsamt nog, att jag inte har rört min målarlåda sedan dess. Knappt 2 år sedan. Inte en pensel har jag rört utom målarfärgerna i USA när jag och Eliana lekte och målade i lekrummet. Jag har saknat det, men inte haft någon inspiration. Jag vet inte om jag har inspiration nu heller, men jag måste komma på nåt om jag ska försöka mig på hemuppgiften till Arkitektprovet.

Det är så flummigt och seriöst på samma gång. Det finns riktlinjer att följa samtidigt som jag inte alls förstår vad de vill ha för slutprodukt. Riktlinjerna är kombinationer av sjukt seriösa ord som typ skala, lager, transformation, kropp, pensel, mångtydig, penna, repetition osv.. Det enda som finns i mitt huvud är USA så jag ska väl försöka göra någon slags kombination och kanske ha skyskrapor som röd tråd. Men jag vet inte. Varför kan jag inte bara ha 20,0 i snitt och ha det klappat och klart?

Dessutom har jag nu silverfärg på lakanen, turkos färg på min tröja, brun färg på golvet och jag vill inte ens se efter om det finns fler spår efter mig.

Jag och Micaela har varit lite duktiga idag och utforskat vårt närområde. Vi ville se havet. Vi fick se havet. Priset vi fick betala var en ca 2 timmar lång långpromenad nedför backar, uppför backar, i villaområden, brevid motorvägen, längs en stenstrand, serpentinstig i skogen, på bryggor, över broar, trappor som verkade gå upp till himlen och lite skoskav på Micaelas fot (Eftersom hon kom på den enormt smarta idéen att gå in sina nya converse på denna promenad).

Det enda som kan avsluta detta inlägg:

Här är vi!

Stopp!

Näej. Nu har jag varit och kissat och tänkt på vad jag just har skrivit. Fy tusan vad deprimerande, vilken patetisk tjej. Jag tänkte att nu axlar jag rollen som min egen psykolog och sa till mig själv att detta eviga tjatet och gnatet inte hjälper mig någonstans. Jag kanske har en split personality här men nu skall jag tvinga mig glad, så att jag får somna på bättre humör. Här skall det listas BRA saker, saker som jag är glad och tacksam över. Ibland måste man påminna sig så att man inte alldeles går ner sig i en spiral som aldrig tar slut.

  • Jag får somna i rena lakan som luktar jättegott ikväll
  • Jag har en fullproppad kyl, frys och skafferi och kommer inte behöva svälta tack vare pappa,mormor, morfar & Gittan!
  • Jag har världens bästa rumskompis som är alldeles underbar emot mig och gör mina dagar bättre än jag nånsin klarat själv.
  • Jag bor så fint så jag vet inte vart jag ska ta vägen
  • Jag har precis varit i fjällen, åkt gratis snowboard OCH fått betalt för det! (jobb ca 4h per dag i tre dagar och allt gratis)
  • Jag har rent vatten i kranen
  • Jag har inte ont någonstans just nu
  • Jag har haft världens bästa år i USA med kompisar, pojkvän och min underbara "andrafamilj". Mina 3 barn har gett mig oförtjänt mycket kärlek
  • Jag har både tvättmaskin och torktumlare
  • Jag har hur mycket godis som helst och jag fick ett påskägg av Mican imorse (Piiinsamt att jag inget hade till henne..)
  • Jag har både mamma, pappa och syster och mormor och morfar och farmor och mostrar och faster och farbror och kusiner och kompisar och en massa massa andra i mitt liv
  • Jag har haft det lätt för mig i skolan
  • Jag har körkort
  • Jag kan simma
  • Jag blir glad när jag sjunger
  • Jag har två ben och två armar
  • Jag har haft ett jätteroligt år i Mullsjö som jag har mamma och pappa att tacka för att jag kunde gå där
  • Jag har kläder så att det räcker (fastän jag önskar att jag kunnat shoppa mer nu..)
  • Jag fryser inte
  • Jag har faktiskt två jobb
  • Jag har upptäckt att jag faktiskt kan laga mat ändå
  • Jag har framtidsmöjligheter
  • Jag har långa starka naglar
  • Jag kan se
  • Jag är fortfarande ung och sprallig
  • Jag kan skratta och jag gillar det
  • Jag blir glad av att läsa böcker
  • Jag har hela livet att se fram emot
  • Jag kan sy
  • Våren är snart här
  • Jag får massa komplimanger
  • Jag kan rita
  • Jag har en egen dator
  • Jag ser faktiskt inte totalt helt missbildad ut typ
  • Jag kan prata både svenska och engelska och jag fattar norska ganska bra
  • Jag har lätt att lära mig
  • Jag kan faktiskt åka snowboard även om jag var sämst på resan och ramlade hela tiden så KAN jag faktiskt. Och det är kul!
  • Jag bor i ett fritt land med jättebra skolsystem, sjukvård, lagar och människor
  • Jag kan skilja på vad som är rätt och fel
  • Jag kan ta hand om mig själv
  • Jag kan njuta av hur fint det är omkring mig i naturen
  • Jag har aldrig haft hål i tänderna
  • Jag kan köra båt
  • Jag har pengar så att jag klarar mig, åtminstone hittills..
  • Alla problem jag haft har i stort sett löst sig till slut, därför borde de som jag har just nu också lösa sig
  • Jag har TVÅ kameror
  • Jag kan spela piano
  • Jag kan vara ganska så trevlig
  • Jag kan bli brun om jag solar
  • Jag har haft och har fortfarande ett tryggt liv
  • Jag blir glad av att dansa
  • Jag gillar att vara hes
  • Jag blir glad av att kramas
  • Jag blir glad när solen skiner



Det finns så mycket mer som jag inte kommer på just nu. Och som min kära kusin Wilma ska ha sagt;

Det gör inget om det regnar, det torkar!


som luft

Jag känner mig lite som i melankoli. Idag är det påskafton. Vissa skulle säga att jag har slösat bort dagen på ingenting, andra skulle säga att jag och Mican fått en välbehövlig (?) uppvilardag. Det enda jag har gjort idag är att laga mat och tvätta. Och annars har jag bara degat. Sett på film, the Holiday.. Jag vet inte om det beror på att jag mest legat och latat mig eller vad det är som jag känner mig hemskt opepp idag. Visserligen drog Mican ned persiennerna idag med konstaterandet: "Hejdå verkligheten och världen." så kanske är det inte så underligt att jag är väck?

Det är som om jag inte förstår vad som händer, jag hänger inte med. I mitt liv, i mig själv. Jag hänger lite utanför, flyter vid sidan om. Vad var det Abbott sa i filmen idag, att man ska vara Primadonnan i sitt liv? Man ska själv styra livet, inte bara åka med. Just nu styr jag inte speciellt mycket. Jag känner mig faktiskt helt frånvarande. I mitt huvud lever jag i en låtsasvärld lite, i en "jag-saknar-det-och-dem"-värld. Jag sitter och kikar igenom bilder från USA, både mina gamla och kompisars nya. Jag lyssnar på all musik som påminner mig om USA. Det är kanske fruktansvärt dumt egentligen. Känslorna detta resulterar i är så blandade. Alla roliga minnen gör mig glad, samtidigt ledsen.. eftersom de är över.

Morfar och jag hade ett litet samtal om kärleken och han sa att det kommer alltid att göra ont. Tiden läker många sår, men ett ärr finns alltid kvar ändå. Han sa att visst är det underligt att det kan göra så ont i kroppen, att något psykiskt kan ge fysiska symptom? Mormor och morfar är så kloka. Man borde alltid lyssna på äldre mer. Jag har nog många gånger tänkt att de förstår inte, de kan väl inte förstå vad som händer mig, världen är ju så förändrad. Fel. De har ju all erfarenhet, alla kloka ord och alla tips att ge!

Mormors tips är att man alltid ska gilla läget. Man har inte råd att bråka och kivas, att ångra saker som händer. Tiden är alldeles för kort. Samtidigt påminde hon mig också om att man måste kämpa och ta tag i saker och ting. Allt löser sig, men inte om man bara sitter på rumpan och viftar med tårna. (Varför sitter jag bara här?!) Mormor berättade vidare om hur viktigt det är att ha rätt inställning, vara positiv och att inte haka upp sig på dåliga saker som händer. Det är ingen vits att gå runt att vara sur, det är bara en själv som förlorar på det. Hon sa att hon och morfar har förstått detta nu och önskar att de gjort det tidigare, vad mycket roligare de hade kunnat ha de stunder i livet då man glömt bort att vara tacksam över vad man har. Jag blev alldeles varm i hjärtat när mormor sa "Vi har så roligt ihop, jag och morfar!". Så vill jag också ha det när jag är i den åldern.

Jag vet inte vad jag ska göra för att komma över USA, för jag tror att det är vad jag måste göra för att gå vidare. Det är väl som ett förhållande som tagit slut, fast med ett land. Jag kanske kommer vara lite frånvarande och melankolisk tills jag kommit över någon slags tröskel, så att det kan börja gå framåt igen. Och det är väl inte bara ett land jag behöver komma över. Det finns väl någon mer också. Som är i mitt huvud hela tiden, ständigt. Det är så irriterande. Och jobbigast att jag känner mig helt glömd. Jag saknar uppmärksamheten något så fruktansvärt.

Jag känner mig så osynlig när jag inte kan värdera mig i någon annans ögon.

En dag satt jag och liknade detta med kärlek och känslor med en vattenkran. Att bli kär var för mig som att borra en helt ny brunn, att leda ett helt nytt vatten till en kran. Och sedan öppna kranen på full fräs. Underbart! Men så poff, ska kranen stängas. Eller diskhon försvann iallafall helt och hållet så vattnet hade ingenstans att landa. Därför måste kranen stängas av, men brunnen fortsätter att pumpa vattnet. Ett gigantiskt tryck, sprängfärdigt. Men det finns ingenstans att ta vägen, inga öppningar. Antingen kommer vattnet i brunnen en dag att sina, eller så exploderar allt. Eller så öppnar sig kranen igen, eller en annan kran.


Jag vill styra mig själv, leda mig själv. Men jag kan inte. Eller så vågar jag inte. Jag vet inte vad det är, men jag gör det iallafall inte just nu. Landet Ingenstans, någonstans mittimellan. Jag har inte helt spårat av rälsen, det vill jag inte påstå, men lite skevt går tåget iallafall, som om det hängde på bara ena skenan, snett. Som en lös tand som dinglar i en liten söt köttslamsa.

En lös tand har inte jättemånga uppgifter. Inte heller mycket ansvar att ta. Men det har jag. Fast jag känner inte att jag har så mycket att ge. Vart tog allt "go" i mig vägen? Jag har ingenting att tillföra världen, just nu. Inga direkt revolutionerande tankar att dela med mig av, bara en förvirrad flickas deppiga tankar. Jag kan ingenting bättre än någon, inget som ingen annan gör minst lika bra, jag syns inte speciellt mycket. Annat var det när jag stack ut lite med utseendet, när jag var någon slags punkare eller emo, då syntes jag. Jag får inga sms, men jag orkar inte skicka några heller. Jag orkar inte hålla kontakten med mina vänner, jag tänker att de klarar sig nog så himla bra ändå. Jag flyttar bara runt så att jag inte kan umgås med någon och glider ifrån allt och alla. Finns det en undermedveten tanke bakom allt?

En dag vill jag vara primadonnan i mitt liv. Då tusan!


tidsdödare

Pratar du fortfarande med personen du kysste första gången? Ja
Har du sett din bästa vän gråta? Ja
Vad åt du senast? Ugnsbakad falukorv och potato skins
Har du fått någon komplimang idag? Hmm ja Mican sa nog att jag var söt förut men det kan ha varit ett skämt pga 10 flätor i håret.
Har du någonsin fått höra att du liknar en kändis? Hmm.. inte direkt
Har du varit med i en rättegång? Nej, jag är sjukt laglydig?
Är du polare med grannarna? Nej jag har aldrig sett dem ens!
Vilka länder har du bott i? Sverige, USA, Norge
När åkte du bil i mer än 15 minuter senast? Igår, hem från Geilo
Är du för eller emot kärlek? För, absolut!
Har du haft ett seriöst förhållande någon gång? Mm det skulle jag väl vilja påstå
Hur länge höll det mellan dig och din senaste pojkvän? 4 månader
Hur många gånger har du varit RIKTIGT kär? Jag vet inte riktigt..
Har du blivit sårad? Har väl alla?
Vem ringde dig senast? Jag vet inte huur många gånger Lars-Gunnar ringde mig igår? haha
Vilken tid gick du upp imorse? 11-12tiden någon gång
Vad står det i det fjärde smset i din inkorg? "Ha det bra :) kramkram"
Vad gjorde du klockan 2 inatt? Nyss somnat av trötthet och vätskebrist
Vad är det första du gör på morgonen? tänker att jag inte vill gå upp
Vilket humör är du på idag? Sjukt seg och degig, ingen lust till nåt
Vad ska du göra efter det här? Sova?
Höger- eller vänsterhänt: Högerhänt
Favoritgodis: CHOKLAD
Är det nåt du absolut inte äter: Jag är ganska kräsen...men det blir bättre!
Kläder just nu: ljusa jeansleggings från H&M plus blåvitrandig lång tjocktröja, nästan som en klänning, från Thailand
Musik just nu: John Mayer
Vad sa du senast: Jag och Mican har mest skypat idag..
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: typ 1700-talet men bara om jag var RIK. Älska alla klänningar!
Sommarplaner: Hoppas på mer jobbjobb i Oslo, ha kul plus resa till NY&NJ
Fisk eller badkruka: Feesk
Saft eller alkohol: Jag är ingen saftperson..
Hur många kuddar sover du med: 2, en att krama
Favoritväder: Soligt
Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med: Kniv, filt, och en överlevnadsexpert (om han kan räknas som sak? Snygg ska han helst va också..)
Spelar du nåt instrument: Piano
Morgon- eller nattmänniska: Snarare mitt-på-dagenmänniska
Sparare eller slösare: Jag sparar för att kunna slösa. 
Bästa film: Osäkert..såg the Holiday idag och den är ju braa
Tror på liv på andra planeter: Har svårt att föreställa mig det faktiskt..
Har du några homosexuella vänner: Nej det tror jag inte
Tror du på mirakel: Kanske.. hoppas
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Ja
Ser du dig själv som tolerant mot andra: Ja hyfsat
Ser du på kärleken som ett misstag: Nej?
Hur många barn vill du ha när du blir stor: 2-3
Bio eller promenad: Facebook?
Är du kittlig: Haha ja!
Snarkar du? Jag trodde inte det men tydligen gör jag det, snark á la tjejstyle
Stjärntecken? Lejon
Rädd för insekter? ja..
Äckligaste insekten: Getingar
Största svaghet: Jag vet inte riktigt..dåligt självförtroende?
Det här är jag bra på: Att slösa bort tiden
Bästa bok?: David Eddings böcker
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Teleportera mig eller flyga
Vad vill du jobba som? Nåt kreativt..kanske arkitekt?
Chips, morötter eller godis? CHOKLAD
Pizza eller hamburgare? Pizza
Skriver du dagbok? Blogg
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Var nånstans? Jag har alltid tänkt att göra en tatuering..har inte kommit på vad eller var bara..
Stökigt eller välstädat? Åh..kuggis.. vill inte att mamma ska ha nåt att vända emot mig här..men HELST välstädat.. fast lagom typ.
Gungar du på stolen? Sällan
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? Jag vill våga
Vilken hand håller du gaffeln i ? höger helst
Är du rädd för blod? Nej blod är spännande!
Saltar du på maten? Händer
Gillar du att sjunga? Jaaaaa
Anser du att du är stark? Nej verklige inte
Brukar du sola? Ja på sommaren
Vad gör du om du får hicka? Hickar så högt jag kan!
Röker du? Nej
Snusar du? Näe
Kaffe, te eller inget? Inte te. Kaffe Latte är gott!
Har du en besatthet? Choklad, tuggummin, kramar..?

RSS 2.0